Hur många kan övernatta och hur är sängarna fördelade

Det finns 33 sängplatser på gården. De är utrustade med kudde samt täcke/filt. Utöver dessa kan vid behov c:a 8 personer sova på golv.
Sängplatserna är fördelade i följande hus och rum:
Huvudbyggnaden nedre våning: 5 rum med följande fördelning av sängplatser 2+4+4+4+2. Häften av sängplatserna är övre plats i våningssäng.
Huvudbyggnaden övre våning: 2 rum med 5 resp. 4 golvsängar. Här kan även några personer sova på golv vid behov.
Backstugan: 2 rum med 2+2 sängplatser. Hälften av sängplatserna är övre plats i våningssäng.
Friggeboden: 2 rum med 2+2 sängplatser. Hälften av sängplatserna är övre plats i våningssäng.

Vilken utrustning finns i köket.

I köket finns all den utrustning som behövs för att laga mat och servera för c:a 40 personer. För servering finns endast fat och karotter för att ta mat från serveringsdisk - ej servering till bord.
Det finns kaffekokare, fullhöjds kyl, spis med ugn samt mikrovågsugn. I angränsande förråd finns ytterligare en fullhöjds kyl samt en frysbox.
I förrådet finns även sköljbänk för beredning av potatis och rotfrukter som är jordiga.
OBS ! Färsk kyckling för ej tillredas i Kovikens kök.

Var kan man elda och grilla utomhus

Vid stranden finns en eldplats med sittbänkar intill. Den är utrustad med ett enkelt grillgaller som kan vridas fram över eldstaden.
Vid vindskydden på höjden till höger om stora huset finns en enkel eldplats. Där kan man grilla med grillpinnar som man måste ordna med själv. Ibland finns ett enkelt galler att tillgå även där.
OBS - Man måste själv ta med ved och grillkol. Grenar och kvistar kan man plocka i skogen men man får inte hugga ned träd.

AV-UTRUSTNING

I det stora allrummet/matsalen finns filmduk att dra ner samt en whiteboardtavla. Övrig önskad AV-utrustning måste du ta med själv.

Hur tar man sig till Koviken

Om du vill ta dig dit med hjälp av Google maps så är adressen du söker på: Koviksvägen 14, Drottningholm.

Här kommer en vägbeskrivning för dig som åker bil eller cyklar:
Från Brommaplan åk ut mot och förbi Drottningholm. Tag höger mot Lambarudd. Passera Rörby och Försvarets Radioanstalt, FRA, och tag höger mot Lambarudd och Hogsta. Efter knappt 2 km är det dags att ta höger igen mot Koviken. Efter några hundra meter kör rakt fram och nedför backen - ta det lugnt i den branta backen. Nedanför backen till höger och genom grinden fram till Kovikens parkering. OBS Vi vill att bilar står på parkeringen och inte på vägen och gräsmattor framme vid gården.

Det går också att åka buss 323 från Brommaplan. Stig av vid Rörby gård (hållplatsen ligger mitt i en vägkorsning) och promenera längs Lambaruddsvägen ca 2.4 km.
För tidtabell kontakta SL.